چند روش جلوگيري از هموروئيد

براي پيشگيري از ابتلا به هموروئيد بايد مصرف فيبر را در برنامه غذايي روزانه تان افزايش دهيد و فعاليت بدني داشته باشيد. چنانچه پيش از اين در بخش سلامت نمناك كامل توضيحپيشگيري از هموروئيد

 

داديم هموروئيد، رگ هاي متورم مقعد و پايين ركتوم است، شبيه رگ هاي واريسي.هموروئيد دلايل متعددي دارد، اما اغلب علت آن نامعلوم است كه ممكن است ناشي از فشار زياد در طول حركات روده و يا افزايش فشار بر روي اين رگ ها در طول دوران بارداري باشد.

 

هموروئيد ممكن است در داخل راست روده و ركتوم (هموروئيد داخلي) واقع شود، يا ممكن است در زير پوست اطراف مقعد (هموروئيد خارجي) رشد كنند.

 

هموروئيد بسيار رايج است و از هر 4 نفر، 3 نفر دچار هموروئيد خواهند شد.گاهي اوقات آن ها علائم بيماري هايي را ايجاد نمي كنند اما در موارد ديگر باعث خارش، ناراحتي و خونريزي مي شوند.

 

گاهي، يك لخته خون ممكن است يك هموروئيد شكل دهد (هموروئيد ترومبوز). اينها خطرناك نيستند اما مي توانند شديداً دردآور باشند. خوشبختانه، بسياري از گزينه هاي موثر براي درمان هموروئيد در دسترس هستند.بسياري از مردم مي توانند از علائم اين بيماري، به وسيله درمان هاي خانگي و تغيير سبك زندگي رهايي يابند.

 

تبخال تناسلي زنان و مردان و روش هاي درمان تبخال

 

تبخال تناسلي يكي از شايع ترين عفونت هاي آميزشي است كه در اثر نوع ۲ ويروس هرپس سيمپلكس به وجود مي آيد. نوع ۱ اين ويروس عامل اصلي تبخال هاي دهاني است اما نوع ۲ فقط مختص بزرگسالان بوده و فقط از طريق برقراري رابطه ي جنسي با فرد آلوده منتقل مي شود و تبخال هايي را در اطراف نواحي تناسلي فرد ايجاد مي كند.

تبخال به شكل زخم ها و تاول هايي كوچك ، دردناك و آبدار در اطراف اندام هاي تناسلي ظاهر مي شود كه پس از مدتي خشك شده و رو به بهبودي مي روند. مطالعات نشان داده است كه چيزي در حدود ۱۶ درصد از افراد بين ۱۴ تا ۴۹ سال به عفونت HSV يا همان تبخال تناسلي مبتلا هستند.

تبخال تناسلي زنان

زنان نسبت به مردان آسيب پذيري بيشتري در برابر اين بيماري دارند و به عبارت ديگر تبخال تناسلي زنان شايع تر است. به طور كلي دستگاه تناسلي زنان نسبت به مردان سريع تر به انواع عفونت ها دچار مي شود و ويروس از بدن مرد به بدن زن راحت تر منتقل مي گردد. نكته ي ديگري كه در رابطه با تبخال تناسلي زنان لازم به ذكر است اين مي باشد كه با يك بار ابتلا به اين عفونت، ويروس آن براي هميشه در سيستم عصبي باقي مي ماند برخي عوامل مانند قاعدگي زنان امكان بازگشت و عود مجدد اين ويروس را بيشتر مي كند. به همين دليل زنان بيشتر با عود مجدد تبخال تناسلي مواجه مي شوند. اين بيماري براي مادران باردار خطرناك است و مي تواند عفونت را در حين زايمان به نوزاد منتقل كند.

علائم تبخال تناسلي در زنان

علائم تبخال تناسلي زنان با علائم تبخال تناسلي مردان هيچ تفاوتي ندارد و به شرح زير خود را نشان مي دهند:

  • ايجاد تاول هاي دردناك و كوچك در اطراف واژن، باسن و مقعد
  • خارش و سوزش در محل تاول ها
  • وجود رطوبت در محل تاول ها
  • تورم غدد لنفاوي
  • تب و سردرد
  • ضعف و خستگي

تصوير تبخال تناسلي زنان

 

https://jarahlaser.com/

واريس پا چيست؟ علل ايجاد واريس پا

شايد شما هم جزو افرادي هستيد كه فكر مي كنند فقط افراد سالخورده به واريس مبتلا مي شوند اما بايد بگوييم كه اين تصور كاملا اشتباه است و بيماري واريس به چندين عامل بستگي دارد كه در اين مقاله به آن پرداخته ايم، با ما همراه باشيد.

واريس پا چيست؟

واريس پا (واريس به زبان انگليسي : Vari***e Veins) يا رگ هاي واريس زماني به وجود مي آيند كه دريچه هاي معيوب باعث انباشتگي خون در قسمت هايي از رگ هاي خوني شده و رگ ها بيش از اندازه  بزرگ مي شوند. رگ هاي واريس در بعضي مواقع ممكن است همراه با درد و تورم باشد  و به رنگ بنفش مايل به آبي، بنفش تيره يا قرمز و اغلب در نواحي پايين پا و ران ها ديده مي شوند.

واريس پا جزو مشكلات متداول پوستي است  كه قريب به 25 درصد بزرگسالان به آن دچار مي شوند. واريس در زنان بيشتر از مردان ديده مي شود.

 

عكس واريس پا

عكس واريس پا

علل ايجاد واريس پا

رگ هاي خوني از دريچه هاي يك طرفه اي برخوردار هستند كه باعث جلوگيري از برگشت خون به عقب مي گردد. كشيدگي ديواره رگ ها و كم شدن حالت انعطاف پذيري آن ها امكان دارد سبب صدمه ديدن و تضعيف دريچه ها گردد و در روند عملكرد آن ها اختلال به وجود آورد به نحوي كه با برگشت خون در جهت مخالف، خونرساني به سمت قلب به مشكل برخورده و در رگ ها جمع مي شود.

بيماري رگ هاي واريس اغلب در پاها اتفاق مي افتد به اين دليل كه فاصله رگ هاي پا تا قلب بيشتر بوده و گرانش سبب بالا رفتن امكان  بروز واريس پا مي شود.

با آنكه دليل كشيدگي رگ ها و صدمه دريچه تا به حال به طور دقيق معلوم نگرديده ولي احتمال مي رود برخي عوامل در افزايش بروز خطرات واريس پا تاثير گذار باشند مانند:

  • بارداري: در دوران بارداري ميزان خون بيشتري در درون رگ ها در جريان است، از طرفي هم جنين در حال رشد، فشار مضاعفي به پا وارد مي كند و تغييرات هورمون هاي استروژن و پروژسترون سبب ساكن و يا كند شدن  رگ هاي خوني مي شود. تمامي اين عوامل در بالارفتن احتمال واريس پا در زنان باردار نقش بسزايي دارد.

گاهي وقت ها بعد  از دوران بارداري، واريس پا رفع مي شود ولي شايد علائم آن باقي بماند.

  • فشار:در مجموع وارد شدن فشار در دراز مدت روي رگ ها به علل گوناگون مانند يبوست، احتباس ادراري به خاطر مشكلات پروستات و سرفه هاي شديد و مزمن امكان بروز واريس پا را بالا مي برد.

شايان ذكر است اين وضعيت بستر را براي بروز بواسير (هموروئيد) يا واريس مقعدي مهيا مي سازد

  • سن: واريس پا در كساني كه سنشان بيش از 50 سال است بيشتر اتفاق مي افتد.

ساير عوامل عبارتند از:

  • جراحي يا آسيب پا
  • يائسگي
  • ايستادن به مدت هاي طولاني
  • چاقي و اضافه وزن
  • ژنتيك و سابقه خانوادگي
  • جنسيت

كلينيك پايتخت

بيماري هاي مقعدي بانوان

رايج ترين بيماري هاي مقعدي يا نشيمنگاه در بانوان

1-هموروئيد ترومبوزه ( هموروئيد بيروني )

2-هموروئيد داخلي ( بواسير )

3-شقاق يا فيشر

4-سينوس مويي يا  كيست پيلونيدال

5-آبسه مقعدي

6-يبوست يا خشكي مزاج

7-كوليت روده

8-زگيل تناسلي

 

بواسير در بانوان

 

 

بواسير در بانوان شايع ترين بيماري مقعدي است در حقيقت نيمي از افراد تا سن 50 سال، بواسير را تجربه مي‏كنند. بواسير وريدهايي در ناحيه مقعدي است كه به هر علتي مانند فشار بيش از حد به پايين راست روده و ناحيه مقعدي وارد ميشود،ايجاد ميشود كه به طور غيرطبيعي اين وريدها متورم مي‏شوند.

اين فشار زياد مي‏تواند به علت زور ‏زدن براي دفع مدفوع باشد، اكثرا در اثر اسهال مزمن و يبوست، حاملگي، پيري يا علل ديگر ميتواند رخ دهد.

بواسيرهاي خارجي به صورت توده نرم و متورم و يا توده سفت در اطراف ناحيه مقعدي ظاهر مي‏شوند و بواسيرهاي داخلي در داخل كانال مقعدي ايجاد مي‏شوند.

 

 

 

نشانه هاي بواسير در بانوان

شايع ترين علايم بواسير شامل خارش و خونريزي، بيرون زدگي و درد مي‏باشد. خونريزي اغلب به دنبال دفع مدفوع اتفاق مي‏افتد. بواسير ممكن است افتادگي پيدا كند (به بيرون بلغزد) و از راه مقعد بيرون بزند.

درد در طي حركات روده يا بعد از تحريك بواسيرها اتفاق مي‏افتد. در خيلي از موارد، علايم در عرض چند روز فروكش  مي‏كند. اگر علايم تداوم داشته باشند بهتر است به پزشك مراجعه كنيد.

راه هاي زيادي براي پيشگيري و درمان بواسير وجود دارد. پزشك به شما كمك خواهد كرد تا مناسب ‏ترين درمان را بر پايه شدت علايم انتخاب كنيد.

 

 

دلايل يبوست در كودكان

سبك زندگي كودكان ويژگي هاي خاص خود را دارد. كودكان در بسياري موارد به مراتب آسيب پذيرتر از ما هستند. يكي از مشكلاتي كه بيشتر كودكان با آن روبرو مي شوند يبوست است. از بدترين و البته شايع ترين مشكلات گوارشي كه كودك و نوزاد و بزرگسال نمي شناسد و به سراغ همه مي رود. اگر تعداد دفعات اجابت مزاج كودك شما به 3 بار يا كمتر از آن در طول هفته رسيده است و شكل و قوام مدفوع او به شدت سفت و سخت شده و با سختي دفع مي شود مي توان نتيجه گرفت كودك شما با يبوست در حال دست و پنجه نرم كردن است و بايد سريعا مشكل او را برطرف كنيد.

همچنين عدم دفع درست و مرتب مدفوع يعني تجمع مواد زائد در بدن كودك و اين آغاز بسياري از عفونت ها،  بيماري ها و مشكلات گوارشي در كودكان است. در ادامه با عوارض يبوست در كودكان بيشتر آشنا خواهيد شد و به نحوه ي درمان و روش هاي سريع براي برطرف كردن يبوست در كودكان هم پرداخته ايم.

دلايل شايع يبوست در كودكان

يبوست در كودكان زماني به وجود مي آيد كه حركت مدفوع در روده ها كندتر و آرام تر گردد. روده ها در حالت عادي حركات يكنواخت و منظمي دارند كه باعث مي شود مواد غذايي در مسير دستگاه گوارش و روده ها حركت كنند و در نهايت به شكل مدفوع از بدن خارج شوند. دلايلي وجود دارد كه باعث مي شود اين حركات روده اي كند و نامنظم شود در نتيجه حركت مواد غذايي و مدفوع هم كندتر مي گردد. اين يعني آب بيشتري از مواد غذايي و در ادامه از مدفوع توسط روده ها گرفته مي شود. در نتيجه مدفوع سفت و خشك مي شود و خروج آن از مقعد به سختي صورت مي گيرد و با درد همراه است. چنين مساله اي در كودكان به شدت شايع است و دلايلي وجود دارد كه بيشتر كودكان و حتي نوزادان هميشه با يبوست روبرو مي شوند.

از مهم ترين دلايل بروز يبوست در كودكان مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • عدم نوشيدن آب و مايعات كافي در طول روز
  • مصرف كم ميوه ها و سبزيجات تازه. به طور كلي عدم مصرف منابع غني از فيبر توسط كودكان از مهم ترين دلايل بروز يبوست در آنها مي باشد.
  • كم تحركي كودك به علت زندگي آپارتمان نشيني
  • به تعويق انداختن اجابت مزاج به دلايلي همچون عدم آموزش صحيح دستشويي رفتن به موقع به كودك، ترس كودك، بازيگوشي و فراموشي.
  • عوارض ناشي از مصرف برخي داروها
  • استرس و مسائل رواني

 

https://clinicdarman.com/

درمان كيست مويي يا سينوس پيلونيدال با ليزر

جراحي درمان قطعي كيست مويي مي باشد و تا وقتي كه اين كيست داراي عفونت باشد اين بيماري به دفعات عود خواهد كرد كه ھمراه با ترشح چرك و درد مي باشد. در نتيجه درمان خانگي و داروئي روش موثري در درمان سينوس موئي نمي باشد.

تنها راهي كه در خصوص درمان كيست مويي پاسخگو است جراحي مي باشد كه در روش هاي سنتي با برداشتن اين توده به شكل گسترده انجام مي شود و باعث ايجاد يك حفره بزرگ مي گردد كه تقريبا ۲ ماه زمان مي برد تا حفره پر و بسته شود. در بعضي موارد براي بستن اين حفره نياز به روش هاي جراحي پلاستيك وسيع است. خوشبختانه امروزه با درمان كيست مويي با ليزر ، جراحي بسيار راحت تر و بي درد سر تر از قبل شده است.

تاثير حمام sitz در درمان بواسير، شقاق، فيستول و كيست مويي

منظور از حمام sitz يا استحمام نشيمن، حمام گرم و كم عمقي است كه ناحيه ي ركتوم  و پرينه (ميان دو راه) را پاكيزه مي سازد. اين حمام همچنين درد و خارش ناحيه ي تناسلي را تسكين ميدهد. براي ساخت حمام sitz مي توانيد از لگن آب گرم يا لگن مخصوص كه بر روي توالت هاي فرنگي نصب مي شود، استفاده نماييد. اين حمام باعث افزايش گردش خون در ناحيه ركتوم شده و بهبودي را سريع تر مي كند اما افراد سالم نيز مي توانند از اين حمام استفاده نمايند. به علاوه اين حمام مي تواند خطر ابتلا به كم خوني را نيز كاهش دهد. براي افزايش تاثيرات حمام sitz مي توانيد مواد ضد باكتري مانند سركه سيب، نمك دريا، جوش شيرين، نمك اپسوم و … را به آب اين حمام اضافه نماييد. اضافه نمودن اين مواد مي تواند با بهبود عفونت، درد و خارش حاصل از بيماري را كاهش دهد. ولي استفاده از ژل حمام يا صابون معطر در اين آب توصيه نمي شود زيرا كه ممكن است به بدتر شدن وضعيت بيانجامد.

چه كساني بايد از حمام sitz استفاده كنند؟

  • خانم هايي كه به تازگي زايمان كرده اند.
  • افرادي كه به تازگي جراحي تناسلي داشته اند مثل جراحي واژن
  • افراد مبتلا به بيماري هاي تناسلي مانند هموروئيد، فيستول، كيست مويي و شقاق
  • افراد مبتلا به ناراحتي هاي روده
  • افراد مبتلا پرولاپس ركتوم
  • افراد مبتلا به پروستات
  • افراد مبتلا به زخم هاي تناسلي و عفونت مهبل

 

تصوير حمام sitz

نحوه استفاده از حمام sitz

در ابتدا لگن مورد نظر را با استفاده از مواد ضدعفوني كننده تميز كرده و بعد ظرف را با آب گرم پر نماييد، ميزان گرمي آب نبايد به حدي باشد كه پوست بسوزد. از قبل حوله خود را در دسترس قرار دهيد و پس از اضافه نمودن مواد دلخواه به آب اين حمام ، براي مدت 15 الي 20 دقيقه در اين آب گرم بنشينيد. پس از طي اين  مدت از حمام خارج شويد و با استفاده از يك حوله نرم به آرامي ناحيه مقعد را خشك كنيد. هرگز با خشونت اين كار را انجام ندهيد زيرا اين احتمال وجود دارد كه پوست ناحيه مقعد تحريك شده و خارش ايجاد گردد. سپس حمام را خالي نموده و خشك كنيد تا براي استفاده هاي بعدي آماده باشد. استفاده از اين حمام تا 3 الي 4 بار در طول روز توصيه شده است.

در حال حاضر حمام sitz داراي انواع مختلفي است كه رايج ترين آن بر روي توالت فرنگي قرار مي گيرد، نوعي پيشرفته اين حمام متصل به شلنگ است و به راحتي از آب پر مي شود.

 

نحوه استفاده حمام sitz

تاثير حمام سيتز بر روي بيماري هاي مقعدي

استفاده از حمام سيتز يكي از راهكار هاي مكمل درمان است، اين روش در مراحل اوليه بيماري مي تواند به درمان آن كمك نمايد و در مراحل پيشرفته تر و يا زماني كه جراحي انجام شده است مي تواند در تسريع فرآيند درمان و بهبود زخم موثر باشد. حمام sitz يا استفاده از لگن آب گرم مي تواند گردش خون در ناحيه مقعد را افزايش دهد و از اين طريق در درمان بيماري هاي ناحيه مقعد از جمله بواسير(هموروئيد)، شقاق، فيستول و كيست مويي موثر است. استفاده از اين حمام مي تواند خارش، تورم، سوزش و درد حاصل از اين بيماري را نيز بهبود بخشد. از طرفي اين حمام مي تواند از طريق شل نمودن عضلات در درمان يبوست كه يكي از علت هاي اصلي بيماري هاي مقعدي مانند هموروئيد و شقاق است موثر باشد. همچنين اگر از پماد براي درمان اين بيماري ها استفاده مي كنيد، بهترين زمان مصرف آن بعد از  حمام سيتز است. استفاده از اين روش تنها مي تواند در بهبود كمك نمايد و لازم براي درمان قطعي بيماري خود به پزشك مراجعه نماييد.

عوارض استفاده از حمام sitz

استفاده از اين حمام معمولاً همراه با عوارض خاصي نخواهد بود، اما يكي از عوارض نادر استفاده از حمام sitz عفونت ناحيه مقعد و پرينه است كه اين عارضه نيز به علت عدم رعايت بهداشت و ضدعفوني نكردن آن پس از هر بار استفاده روي ميدهد.همچنين در صورتي كه پس از استفاده از اين حمام دچار تشديد درد و خارش شديد بايد استفاده از آن را متوقف نماييد.

 

كلينيك پايتخت

علائم فيستول مقعدي و روش هاي درمان آن

فيستول يك بيماري است كه به شكل يك كانال دو طرفه غير طبيعي ايجاد مي شود و بين دو سطح يا قسمت از بدن خود را نشان مي دهد. در صورتي كه فيستول از نوع مقعدي باشد كانال غير طبيعي كانال مقعدي را به بخش هاي خارجي مثل سطح پوست با سوراخ ديگري به غير از مقعد مرتبط خواهد كرد كه باعث نشت محتويات روده و مدفوع مي شود.با بستن مسير غدد مقعدي و ايجاد آبسه و عدم توجه به درمان آن عفونت در ناحيه بيشتر شده و سطح بافتي بيشتري را درگير مي‌كند كه در نهايت فيستول مقعدي به دليل اين عفونت درمان نشده در نواحي مقعد بروز كرده و با پيشرفت آن به سطح پوست سر باز خواهد كرد. البته بسته به محل و عضلات درگير شده در اين كانال غير عادي و بسته به عمق و وسعت آن مي‌توان فيستول‌هاي مقعدي را به درجات گوناگوني تقسيم كرد.

كوليت اولسراتيو يا كوليت اولسروز چيست

كوليت اولسراتيو يا كوليت اولسروز (UC) مانند بيماري كرون نوعي از بيماري هاي التهابي روده (IBD) به شمار مي رود كه همانطور كه از نام آن نيز مشخص است, باعث التهاب يا تحريك و تورم بافت روده شده و در نهايت به ايجاد زخم در روده مي انجامد. علائم اين بيماري با ساير بيماري ها از جمله كرون يا سندروم روده تحريك پذير (IBS) يكسان بوده ولي تفاوت هاي بسياري با آنها دارد. اين بيماري هر دو جنسيت را به طور مساوي  درگير نموده و سن شايع بروز آن بين ۱۵ الي ۳۰ سالگي و ۵۰ الي ۶۰ سالگي است.

كوليت اولسراتيو يا كوليت اولسروز

كوليت اولسراتيو يا كوليت اولسروز با نام هاي ديگري از جمله التهاب زخم شونده روده بزرگ يا كوليت زخمي نيز شناخته مي شود. اين بيماري التهابي ممكن است هر قسمتي از روده را درگير نمايد اما بيشتر در نواحي از روده مانند كولون و ركتوم (راست روده ) مشاهده مي شود.علت دقيق بروز اين بيماري مشخص نشده است اما شواهد نشان دهنده ي اين است كه كوليت زخمي از مجموعه اي از عوامل ميكروبي، ژنتيكي، ايمني و عوامل مرتبط با سبك زندگي (نظير رژيم غذايي) نشات مي گيرد و عوامل محيطي از جمله استرس و آلودگي هوا در تشديد آن نقش دارند.

بيماري كوليت زخمي از دسته بيماري هاي متناوب به شمار مي رود، يعني اين بيماري داراي دوره هاي تشديدي است كه در طي آن، علائم بيماري شدت مي يابند. در دوره هاي بهبودي اين بيماري معمولاً هيچ يك از علائم كوليت اولسراتيو نمايان نمي شود. در برخي از موارد زخم هاي حاصل از بيماري به صورت خود به خود درمان مي شوند ولي كوليت در اغلب موارد نيازمند درمان پزشكي است، هر چند كه اين بيماري درمان قطعي نداشته و تنها با استفاده از دارو مي توان علائم آن را كنترل نمود.در برخي موارد فرد به طور كامل درمان مي شود.

 

كوليت اولسراتيو

 

كوليت و كرون هر دو از بيماري هاي التهابي روده به شمار مي روند، اما ميزان شيوع كوليت ۳ برابر بيشتر از كرون است. اگر بخواهيم مراحل ايجاد اين بيماري را تشريح كنيم مي توان گفت كوليت در ابتدا لايه هاي مخاطي و زير مخاط در روده بزرگ و راست روده را تحت تاثير قرار داده و در ادامه زخم هايي در پوشش روده ايجاد شده و رشد مي كنند، زماني كه بيماري در مراحل جدي تر خود قرار مي گيرد زخم هاي كوليت چرك كرده خونريزي مي كنند. اگر اين بيماري تمامي قسمت هاي روده بزرگ را درگير كند با نام كوليت شناخته ميشود .ولي اگر تنها در ركتوم ايجاد شود با نام پروكتيت شناخته مي شود.

https://jarahlaser.com/

زگيل تناسلي چيست و بهترين روش درمان آن كدام است؟

زگيل تناسلي بيماري است كه در اين چند سال اخير بسيار رايج شده است و به شكل ضايعات پوستي پاپول ( برآمدگي هاي سفيد، توپر و كوچك ) در اطراف ناحيه تناسلي خود را نشان مي دهد، اين ضايعات رنگ صورتي متمايل به گوشتي دارند و خوش خيم هستند و به مرور زمان (حدود 18 تا 24 ماه) بدون اعمال هيچ روش درماني خاصي از بين مي روند.