رايج ترين بيماري هاي مقعدي يا نشيمنگاه در بانوان
1-هموروئيد ترومبوزه ( هموروئيد بيروني )
2-هموروئيد داخلي ( بواسير )
3-شقاق يا فيشر
4-سينوس مويي يا كيست پيلونيدال
5-آبسه مقعدي
6-يبوست يا خشكي مزاج
7-كوليت روده
8-زگيل تناسلي
بواسير در بانوان
بواسير در بانوان شايع ترين بيماري مقعدي است در حقيقت نيمي از افراد تا سن 50 سال، بواسير را تجربه ميكنند. بواسير وريدهايي در ناحيه مقعدي است كه به هر علتي مانند فشار بيش از حد به پايين راست روده و ناحيه مقعدي وارد ميشود،ايجاد ميشود كه به طور غيرطبيعي اين وريدها متورم ميشوند.
اين فشار زياد ميتواند به علت زور زدن براي دفع مدفوع باشد، اكثرا در اثر اسهال مزمن و يبوست، حاملگي، پيري يا علل ديگر ميتواند رخ دهد.
بواسيرهاي خارجي به صورت توده نرم و متورم و يا توده سفت در اطراف ناحيه مقعدي ظاهر ميشوند و بواسيرهاي داخلي در داخل كانال مقعدي ايجاد ميشوند.
نشانه هاي بواسير در بانوان
شايع ترين علايم بواسير شامل خارش و خونريزي، بيرون زدگي و درد ميباشد. خونريزي اغلب به دنبال دفع مدفوع اتفاق ميافتد. بواسير ممكن است افتادگي پيدا كند (به بيرون بلغزد) و از راه مقعد بيرون بزند.
درد در طي حركات روده يا بعد از تحريك بواسيرها اتفاق ميافتد. در خيلي از موارد، علايم در عرض چند روز فروكش ميكند. اگر علايم تداوم داشته باشند بهتر است به پزشك مراجعه كنيد.
راه هاي زيادي براي پيشگيري و درمان بواسير وجود دارد. پزشك به شما كمك خواهد كرد تا مناسب ترين درمان را بر پايه شدت علايم انتخاب كنيد.
تغييرات عادات غذايي و نحوه زندگي
به طور منظم بيرون روي را افزايش دهيد و با خوردن آب فراوان و خوردن ميوهها، سبزيجات، سبوس و حبوبات قوام مدفوع را نرم نگه داريد. تداوم نظم حركات روده ميتواند باعث بهبود يا جلوگيري از يبوست و زور زدن شود.
شايع ترين علت خارش معقد، بهداشت بد و نامناسب و يا افراط در بهداشت است.
درمان بواسير در خانه براي بانوان
نشستن در داخل تشت آب گرم روزانه چند بار، كمك به كاهش ورم خواهد كرد و منطقه گرفتار را تسكين مي دهد. اين كار بايستي 10 تا 15 دقيقه طول بكشد و در صورتي كه به دنبال دفع مدفوع (بيرون روي) باشيد بيشترين اثر را خواهد داشت.
درمان موضعي بواسير
بسته به شدت شكايت شما، پزشك ممكن است كرم هيدروكورتيزون يا كف آن را براي خلاصي از التهاب و درد توصيه كند. بسياري از داروهاي مربوط به بواسير، بدون نسخه قابل تهيه هستند، يا پزشك ممكن است داروي قوي تري تجويز كند.
درمان جراحي بواسير
در بعضي از موارد، بواسير به قدري شديد است كه احتياج به جراحي دارد. روشهاي جراحي متعددي براي بواسير وجود دارد كه پزشك ميتواند بنا بر تشخيص هر كدام را انتخاب نمايد.
مقعد خارش دار در بانوان
اشاره به خارش داخل و اطراف مقعد در بانوان ميباشد. حالتي است كه هم بچه ها و هم بزرگسالان را درگير ميكند. به طور كلي علايم با رعايت بهداشت شخصي فروكش ميكند. در موارد شديد ممكن است كه بيمار از درمان دارويي هم استفاده نمايد.
علل مقعد خارش مقعد در بانوان
شايع ترين علت خارش معقد، بهداشت بد و نامناسب و يا افراط در بهداشت است.
ساير علل شامل بواسير، انگلها بويژه كرمك، عفونتهاي پوستي و واكنشهاي حساسيتي خاص ميباشد (اما به آنها محدود نميشود).
مصرف موادغذايي مانند قهوه، چاي، نوشابه سياه و مركبات ممكن است با خارش ناحيه مقعد همراه شوند.
همچنين البسه تنگ و چسبان ميتوانند با خارش ناحيه مقعد همراه باشند.
درمان خانگي خارش مقعد در بانوان
بهداشت مناسب خيلي مهم است. با احتياط تميز كردن ناحيه گرفتار توسط آب تميز و به دنبال آن مصرف پودر تالك عموماً مۆثر است.
پوشيدن لباس هاي گشاد (شل) ممكن است علايم را تسكين بخشد.
عدم مصرف بعضي از غذاها از قبيل مركبات، قهوه و نوشابه سياه ممكن است كمك كننده باشد.
درمان دارويي
براي درمان موارد مقاوم، خارش مقعدي ممكن است احتياج به مصرف كرمهاي موضعي هيدروكورتيزون يا كفها در ناحيه گرفتار داشته باشيد اين محصولات ميتوانند در تسكين علايم بسيار مۆثر باشند. كه پزشك بنا بر تشخيص درمان مناسبي را توصيه خواهد كرد.
شقاق مقعد در بانوان
شقاقها، پارگيهاي كوچك در كانال مقعدي هستند. اين پارگي ها معمولاً در طي عبور مدفوع سفت يا بزرگ بر روي بافت مقعدي ايجاد ميشوند.
شقاق هاي مقعدي شايع بوده و معمولاً بدون درمان خاصي ترميم مييابند. در بعضي از بيماران، وقتي كه شقاقها ترميم نيابند اين حالت مزمن ميشود.
علايم شقاق در بانوان
بيماران مبتلا، درد را در حين دفع مدفوع تجربه ميكنند. درد ممكن است بعد از اتمام بيرون روي طول كشيده و تا بيرون روي بعدي فروكش نمايد. ساير عوارض ميتوانند شامل خونريزي، خارش و ترشح باشند.
درمان شقاق
كار اصلي پزشك، حذف يا كاهش درد خواهد بود.
درمان خانگي
شل كنندههاي مدفوع كمك به كم كردن درد خواهند كرد و نشستن در وان آب گرم يا به كار بردن حوله هاي گرم در منطقه گرفتار، ناراحتي را آرام خواهند نمود.
درمان دارويي
كرمها، كفها، پمادها يا شيافها ممكن است در كاهش درد مفيد باشند و منطقه گرفتار را لغزنده كنند. خيلي از اين محصولات بدون نسخه قابل دسترس هستند، يا پزشكتان ممكن است داروي قوي تري تجويز كند.
بسياري از بيماريهاي ناحيه مقعد، به راحتي قابل درمان هستند. در صورتي كه بيماري مقعد شما، با ساير اختلالات پزشكي همراه است، بهتر است در صورت تداوم علائم، به پزشك مراجعه كنيد.
آبسه مقعدي در بانوان
به حفره ي عفوني و پر از چرك نزديك مقعد آبسه مقعدي گفته ميشود.
به دليل آسيب رسيدن به غدد مترشحه داخل مقعد بدليل عبور مدفوع خشك يا مدفوع اسهالي ،اين غدد ممكن است عفوني شده و آبسه مقعدي ايجاد شود.
علائم آبسه مقعدي در بانوان
آبسه مقعدي معمولا با درد و تورم اطراف مقعد همراه است.اين درد بر خلاف درد مربوط به شقاق مقعد كه غالبا در زمان دفع ايجاد ميشود، درد دائمي است و به خصوص با زور زدن و عطسه يا سرفه بدتر ميشود.علاوه بر درد ممكن است تب و لرز و خستگي نيز از علائم همراه در آبسه مقعدي باشد. بيماران مبتلا به فيستول بيشتر از خروج چرك از سوراخ فيستول و خارش رنج ميبرند.
درمان آبسه مقعدي
آبسه مقعدي چگونه درمان ميشود؟تنهاراه درمان آبسه مقعدي،تخليه آبسه با ايجاد برش روي پوست محل آبسه است كه معمولا در موارد آبسه هاي بزرگ و عميق بيمار حتما در بيمارستان بايد بستري و اين عمل در اتاق عمل توسط جراح متخصص شقاق مقعد انجام شود.
توجه: مصرف آنتي بيوتيك به هيچ وجه جايگزين تخليه آبسه نيست زيرا آنتي بيوتيك ها نميتوانند به عمق حفره آبسه نفوذ كنند.
به دنبال خروج چرك كه با بي حسي موضعي يا بيهوشي عمومي كه توسط جراح انجام مي شود، از شدت درد كاسته مي شود. پس از عمل جراحي، بيمار معمولا عصر همان روز يا روز بعد از بيمارستان مرخص مي شود.
پس از تخليه چرك لازم است كه بيمار ۳ تا ۴ مرتبه و هر بار به مدت ۲۰ دقيقه در لگن آب گرم حاوي چند قطره بتادين بنشيند تا محل چرك ضدعفوني شود و پس از خشك كردن موضع، آن را پانسمان كند. اين كار تا رفع كامل التهاب كه حدود دو هفته است ادامه مي يابد.
درمان دارويي آبسه مقعدي
اگر التهاب شديد باشد، بر اساس نظر پزشك متخصص شقاق مقعد، چرك خشك كن تزريقي يا خوراكي نيز براي بيمار شروع مي شود. در صورت وجود درد ناشي از برش، مي توان از داروي مسكن استفاده كرد معمولا التهاب پس از حدود يك هفته فروكش خواهد كرد.
منبع : دكتر درمان
- دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸ | ۱۱:۲۰
- ۱۵۲ بازديد
- ۰ نظر