بيماري هموروئيد چيست؟
بيماري هموروئيد از بيماري هاي ناحيه نشيمنگاهي بوده كه در اثر متورم شدن و گشاد شدن عروق بواسيري در ناحيه ركتوم به وجود مي آيد. بواسير به طور كلي داراي دو نوع داخلي و خارجي است كه علائم هر كدام متفاوت است و نياز به درمان دارند.
عمل سرپايي بواسير
عمل هموروئيد به روشهاي جراحي و ليزر صورت مي گيرد كه از ميان اين دو روش ليزر ايمن تر بوده و از معايب كمتري برخوردار است. جراحي با استفاده از تيغ جراحي بوده و به روش سنتي انجام مي شود كه از مراقبتها و معايب بيشتري برخوردار است. به طور كلي روشهاي عمل سرپايي بواسير نيازي به بستري و دوره نقاهت طولاني ندارند از اين رو افراد انرا ترجيح مي دهند.
انواع روشهاي عمل هموروئيد
عمل جراحي هموروئيد به شيوه هاي متعدد و روشهاي مختلفي صورت مي گيرد. اين روشها شامل عمل ليزر كه بهترين شيوه بوده، عمل جراحي به روش سنتي، جراحي استاپلر و رابربند انجام مي شود كه در ادامه با آن آشنا خواهيم شد.
جراحي هموروئيد يا هموروئيد كتومي
در اين شيوه از جراحي بواسير، پزشك به صورت سنتي و با استفاده از تيغ جراحي بافت هموروئيدي را از بين برده و آن را بخيه مي زنند. جراحي هموروئيد تحت بيهوشي و معمولا در بيمارستان انجام شده و از هزينه هاي بيشتري برخوردار است.
اين روش تقريبا روشي منسوخ بوده كه قبل از ليزر براي از بين بردن بواسير داخلي و خارجي از آن استفاده مي شد. چراكه مقعد ناحيه اي است كه داراي رگ و اعصاب فراوان بوده و انجام اين عمل فرد را علاوه بر درد شديد با عوارض زيادي رو به رو كند.
هموروئيدكتومي بسته
در روش جراحي هموروئيد كتومي باز پزشك متخصص بافت هموروئيدي را برداشته و سپس آن را بخيه مي زند. اين روش يك شيوه سنتي و منسوخ به شمار مي رود كه با عوارض زيادي براي فرد بيمار همراه است.
هموروئيدكتومي باز
هموروئيدكتومي به روش باز يا جراحي بواسير به روش باز به گونه اي است كه پزشك با برداشتن بافت هموروئيدي سبب درمان آن مي شود. اما تفاوت آن با جراحي بسته اين است كه آن را بخيه نزده و رها مي كند تا زخم خود به خود بسته شود. اين روش بسيار پر ريسك بوده و خطر ابتلا به عفونت را براي بيمار به همراه مي آورد. علاوه بر آن امكان آسيب به بافت مقعدي و عدم بهبودي كامل بيمار وجود دارد.
عمل جراحي ليزر
ليزر يك شيوه كاملا نوين بوده كه تحت بي حسي و تنها در يك جلسه انجام مي شود. ليزر كاملا بدون استفاده از تيغ جراحي صورت گرفته و از كمترين دوره نقاهت برخوردار است. اين روش درماني جايگزين روشهاي منسوخ و قديمي چون عمل جراحي است كه راه درمان را براي بيماران بسيار آسان نموده.
برخي از مزاياي اين روش عبارت اند از:
- عدم نياز به بستري شدن در بيمارستان
- كم خطر و بدون درد بودن آن
- بدون نياز به بيهوشي و تحت بي حسي
- درمان تنها در 1 ساعت
- كم هزينه تر بودن آن نسبت به جراحي
- قابليت درمان انواع هموروئيد
عمل هموروئيد با استاپلر
استاپلر يا هموروئيدوپكسي ديگر شيوه جراحي بواسير و نوعي عمل سرپايي بواسير شناخته مي شود كه معمولا براي درمان هموروئيد داخلي و گريد 3 و 4 كه بسيار حاد هستند، مورد استفاده قرار مي گيرد.
جراحي استاپلر يك روش تهاجمي بوده كه در آن به واسطه دستگاهي خونرساني عروق بواسيري را درون راست روده كنترل نموده تا خونرساني به آن قطع شود. سپس با كش پلاستيكي آن را بسته تا از بين برود.
معايب استاپلر
درست است كه اين شيوه بدون استفاده از تيغ جراحي مي باشد و يك روش عمل سرپايي بواسير به شمار مي رود، اما بي شك استاپلر نيز مانند ديگر روش هاي جراحي بواسير بدون عوارض و معايب نبوده و فرد بيمار را با چالش هايي روبرو خواهد كرد كه برخي از آنها عبارت اند از:
- خطر ابتلا به عفونت
- درد و خونريزي شديد
- آسيب ديواره ركتوم و مقعد
- اسپاسم عضلات
- سختي اجابت مزاج
- احساس پر بودن درون مقعد
- تب
رابربند هموروئيد
بستن زائده هاي گوشتي يا رگ هاي متورم و عروق بواسير با كش پلاستيكي رابربند گفته مي شود. اين روش نيز يك شيوه عمل سرپايي بواسير بوده كه با قطع خونرساني به عروق انجام شده و مانند استاپلر با مسدود كردن مسير و عروق خونرساني سبب از بين رفتن تدريجي بافت هموروئيد ميشود.
- نوشيدن آب به مقدار كافي
- استفاده از حمام نشيمن يا نشستن در آب گرم
- استفاده از فيبر ها و سبزيجات در وعده هاي غذايي
- پاكيزه نگه داشتن و رعايت بهداشت مقعد
- شستشوي مقعد به طور مرتب
نكات ذكر شده از مواردي هستند كه بهتر است بعد از انجام اين روش درماني آنها را رعايت نماييد تا سريع تر از بهبودي برخوردار شويد.
- چهارشنبه ۱۸ خرداد ۰۱ | ۱۲:۲۱
- ۱۳ بازديد
- ۰ نظر