درمان فيستول مقعدي با ليزر روش قطعي و بدون درد و خونريزي

درمان فيستول مقعدي با ليزر روش قطعي و بدون درد و خونريزي

آنچه مسلم است تنها راه درمان فيستول انجام جراحي مي باشد چرا كه درمان داروئي با استفاده از آنتي بيوتيك و مواردي از اين دست هيچ تاثيري در روند درمان برجاي نخواهد گذاشت.

منظور از جراحي فيستول درمان دهانه اي است كه در اطراف مقعد مي باشد كه از آن چرك و عونت خارج مي شود و با درد زيادي نيز همراه است.

درمان فيستول مقعدي با ليزر بدون درد و خونريزي

جراحي فيستول با استاده از ليزر

شايان ذكر است كه امروزه روش درمان فيستول با ليزر با استقبال گسترده اي مواجه شده است، چرا كه هم بيمار درد كمتري را تجربه خواهد كرد و هم زمان انجام به ميزان چشمگيري در اين روش كاهش مي يابد و يك روش قطعي و هميشگي براي درمان فيستول به شمار مي‌آيد، جالب است بدانيم كه در اين روش درماني از ليزرهاي پرتوان استفاده مي شود و مراحل جراحي نيز مانند جراحي باز است.

به طور كلي روش درماني مورد بحث، با بي حسي موضعي و در بعضي موارد نادر با بيهوشي انجام مي شود كه البته اين مهم تحت تاثير عمق بيماري مي باشد.
جراحي فيستول به طور معمول شامل برش قسمتي از ماهيچه هاي مقعد براي باز كردن تونل ارتباطي بين حفره داخلي و خارجي و تبديل كردن تونل ايجاد شده به يك شيار كه از عمق قابل ترميم است، مي باشد به علت اينكه ارتباط مستقيمي ميان بي اختياري مدفوع و حجم ماهيچه ها ي عضلات مقعدي درگير وجود دارد بايد براي جلوگيري از بي اختياري مدفوع هنگام برداشتن دائمي مسير چركي فيستول دقت و احتياط كامل صورت گيرد.

درمان فيستول مقعدي از طريق فيستولوتومي

جراحي فيستول از طريق فيستولومي


يكي از روش هاي جراحي در درمان فيستول مقعد انجام جراحي از طريق فيستولوتومي مي باشد كه جهت انجام آن سوراخ خارجي و داخلي (اوليه) با عبور پروب (ميله فلزي نازك و قابل انعطاف و نرم) و با استفاده از آب اكسيژنه و بلدومتيلن رقيق بايد پيدا شوند و مجرا يا مجاري فيستول بايد به طور كامل مشخص شوند و مجرا در تمامي طول آن باز شود به گونه اي كه فيستول به شكل يك زخم باز درآيد و بايد مطمئن شد كه زخم حاصل از عمق به سطح به طور خود به خود ترميم مي شود.

دوران نقاهت بعد از عمل درمان فيستول با ليزر

دوران نقاهت بعد از عمل فيستول

بيماري كه تحت عمل جراحي از طريق ليزر قرار گرفته باشد بعدد از انجام عمل مي تواند به منزل خود بازگردد و ديگر نيازي به بستري شدن وي در بيمارستان وجود ندارد ، اما در مقابل توصيه مي شود براي دستيابي به بهبودي كامل وي در طول روز سه الي چهار مرتبه به مدت ۱۰ الي ۱۵ دقيقه در وان آب گرم كه حاوي چند قطره بتادين است، بنشيند.

مزيت هاي استفاده از ليزر در درمان فيستول

مزيت هاي استفاده از ليزر در درمان فيستول


همان گونه كه مي دانيم امروزه بسياري از پزشكان و يا بيماران براي درمان فيستول مقعدي تمايل به انجام جراحي از طريق ليزر را دارند كه در اين مجال به بيان مزايايي استفاده از اين روش درماني خواهيم پرداخت.

• در اين روش درماني به هنگام برش و برداشتن تگ پوستي انتهاي عصب بريده شده را ترميم مي كند و در نتيجه بيمار بعد از عمل درد نداشته يا درد بسيار كمي را تجربه خواهد كرد.
• در اين روش درماني عروق كوچك بريده شده در هنگام عمل را ترميم مي كند و در نتيجه خونريزي حين انجام جراحي نيز كاهش مي يابد.
• ليزر محيط جراحي را استريل كرده و باعث كاهش عفونت محل عمل مي شود، بنابراين مي توان اين گونه ادعا داشت كه در اين روش درماني انتقال بيماري هاي ويروسي از جمله هپاتيت و ايدز به ميزان چشمگيري كاهش مي يابد.
• در اين روش درماني به بافت اطراف مقعد صدمه وارد نمي شود و مانند كوتر باعث نكروز نخواهد شد، همچنين به اسفنكتر مقعد آسيبي وارد نمي شود لذا اين مزيت ليزر باعث كاهش عارضه بي اختياري مقعد خواهد شد.
• اين روش درماني به صورت سرپايي و بدون نياز به بي هوشي قابل انجام است.
• بيمار تنها شب اول را استراحت مي كند ونياز به انجام استراحت بيشتر وجود ندارد.
• بيمار بلافاصله مي تواند فعاليت هاي روزانه و يا اجتماعي خود را از سر بگيرد.

عوارض جراحي فيستول

عوارض جراحي فيستول


لازم به ذكر است كه انجام جراحي فيستول مقعد در بيشتر موارد، عوارض پس از جراحي را به دنبال ندارد هر چند در اين مجال بايد متذكر شد كه در صورت برداشته نشدن كامل فيستول احتمال بازگشت دوباره اين بيماري وجود دارد.

مراقبت هاي لازم پس از جراحي فيستول

مراقبت هاي لازم پس از جراحي فيستول


آنچه مسلم است بسياري از بيماران بعد از انجام جراحي از اجابت مزاج واهمه دارند از اين رو توصيه مي شود نكات زير را رعايت نمايند.
• اجابت مزاج نرم و مرتب: اسهال و يبوست هر دو موجب فشار به ناحيه مقعد شده و باعث تشديد درد مي‌شوند. بنابراين رعايت رژيم غذايي حاوي فيبر (ميوه‌جات فراوان و مصرف سبزيجات) توصيه مي‌شود. لازم به ذكر است كه پاسخ به مصرف فيبر به طور كامل، حدود يك الي دو هفته به زمان نياز دارد.
• ترتيب منظم در عمل دفع: حداقل روزي يك يا دو بار دفع در زمان مشخص طي شبانه‌روز (صبح‌ها پس از خواب و يا پس از صرف صبحانه) توصيه مي‌شود. بيماران بايد هر روز صبح پس از خواب، پس از صبحانه و يا پس از مصرف مقداري مايعات جهت اجابت مزاج به دستشويي بروند حتي اگر احساس دفع ندارند تا عادت به دفع در زمان مشخص طي روز را پيدا كنند.
• استفاده از ضد دردهاي موضعي: استفاده از پمادها و ژل‌هاي حاوي بي‌حس كننده‌هاي موضعي از قبيل ليدوكائين و بوپيواكائين در ناحيه مقعد و يا حتي داخل و اطراف زخم حدود سه دقيقه قبل از دفع مي‌تواند بسيار مؤثر باشد، همچنين توصيه مي‌شود پس از دفع نرمال، شستشوي مقعد با آب گرم و پس از آن قرار گرفتن در لگن آب گرم به مدت ۱۵-۱۰ دقيقه (نيازي به استفاده از بتادين و …. نمي‌باشد) انجام شود؛ لگن آب گرم براي تسكين درد قابل تكرار مي‌باشد. پس از لگن آب گرم، استفاده مجدد از پُماد بي‌حس كننده توصيه مي‌شود.

https://darman.clinic/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.